Kako odabrati najbolji web hosting Print

  • hosting, najbolji hosting, Reseller hosting
  • 7

Dijeljeni (shared) Hosting

Ekonomičan hosting za manje i osrednje web stranice koje nemaju mnogo posjeta ili sa manjim zahtjevima za resursima servera. Na istom serveru obično ima i desetine drugih korisnika, ili stotine, ovisno o raspoloživim resursima. Svaki korisnik ima svoj kontrolni panel pomoću kojeg upravlja postavkama za samo svoj sajt.

Webih.com Web hosting

 

Reseller Hosting

Sličan djeljenom hostingu s tim da ima veće resurse na raspolaganju i svaka domena/korisnik ima svoje upravljačko sučelje koje se dalje daje na upravljanje krajnjim korisnicima. Popularan izbor za web dizajnere ili preprodaju hosting usluga.

Webih.com Reseller hosting

 

VPS Hosting

Virtuelni Privatni Server, iako ne mora pružati velike resurse, čak ne više niti od dijeljenog hostinga, imate potpunu kontrolu upravljanja i izolaciju od drugih servera/sajtova. Dodatni programi se licenciraju i koštaju dodatno, ali nadzor, popravke i zaštita je Vaša odgovornost 24/7 ukoliko ne platite i redovnu administraciju i nadzor servera.

 

Privatni (dedicated) server

Opcije su iste kao kod VPS, s tim da je privatni server jedna cijeli računar sa 100% resursima od RAM-a do procesora, a koje samo vaš sajt koristi.

 Je li Vam ovaj odgovor pomogao?

« Nazad

Powered by WHMCompleteSolution